Μάτιασμα, βασκανία, το «κακό μάτι» και η δύναμη του κεχριμπαριού 50 εκατομμυρίων ετών

Τα παλιά χρόνια πίστευαν » πως τη καλύτερη προστασία από το μάτιασμα, τη προσφέρει το κεχριμπάρι«. Αναρίθμητοι είναι οι μύθοι και παραμύθια των Βαλτικών χωρών για τις χρήσεις του κεχριμπαριού ως προστασία από το κακό μάτι.

Το ατόφιο Βαλτικό κεχριμπάρι συγκλίνει μέσα του ήλεκτρο-μαγνητική δύναμη και την ανεξήγητη αύρα 50 εκατομμυρίων ετών που πιστεύεται πως προστάτευε από την βασκανία , το μάτιασμα, και το » μάτι» . Οι άνθρωποι το χρησιμποιούσαν ως φυλαχτό, και όχι μόνο.

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Ρωμαίοι καθώς ακόμη και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες το θεωρούσαν πολυτιμότερο και από το χρυσό διότι πίστευαν πως η πέτρα από μόνη της είχε κάποια δύναμη. Αυτό δεν ήταν τυχαίο δεν θύμιζε άλλες πολύτιμους λίθους:

  • Ήταν θερμή σε σχέση με άλλα πετρώματα, και όταν κάποιος την κρατούσε ή έτριβε απελευθερωνόταν μυρωδιά που θύμιζε φύση, ταξίδευε και ηρεμούσε όποιον την κρατούσε.

Την εποχή που ο κόσμος πίστευε σε δαιμόνια το χρησιμοποιούσαν για προστασία από αυτά. Χρειαζόταν μόνο να την κρατήσεις κοντά στη καρδιά ή να έχεις άμεσα επαφή μαζί της, και το δαιμόνιο δε θα μπορούσε να σε βλάψει. Λόγω το ότι η πέτρα όντως είχε επίδραση στην ψυχική ηρεμία του ατόμου που την είχε στη κατοχή του. Η πεποίθηση πως ήταν «μαγική» διατηρήθηκε ως και τις μέρες μας:

  • Το κεχριμπάρι άρχισε να παίρνει μορφή και να το κόβουν σε σχήματα: καρδιές, σταυροί , χάντρες για μπεγλέρι, κομπολόγια και κομποσκοίνια είχαν τεράστια ζήτηση ως φυλαχτά.
  • Εικόνες και πίνακες με λεπτομέρειες και διακόσμηση από κεχριμπάρι χρησιμοποιούνταν για να προστατεύουν τους χώρους κατοικίας, εργασίας και συγκεντρώσεων.
  • Κεχριμπαρένιες πέτρες ντυμένες με ασήμι και χρυσό στόλιζαν τα ρούχα των ιερέων, βασιλιάδων, ανθρώπων του πνεύματος ακόμη και απλού κόσμου, όλοι ήθελαν ένα «κομμάτι του ήλιου»,»του φωτός», «της δύναμης» να τους προστατεύει.
  • Σε εκκλησίες και συναγωγές το κεχριμπαρένιο τρίμμα το λιβάνιζαν για να » καθαρίσουν» την ατμόσφαιρα του χώρου, να διώξουν τα κακά πνεύματα. Το κεχριμπάρι προσφερόταν ως δώρο ,θυσία προς τους θεούς. Μάλιστα λέγεται ότι τέτοιες προσφορές ανταμείβονταν πλουσιοπάροχα από τους θεούς.
Κεχριμπάρι πέτρα 15 g - 45 euro

Ατόφιο κεχριμπάρι 15 γ Πέτρα για την πώληση, η τιμή 45 ευρω συζητείται

Αξίζει να αναφερθεί πως το κεχριμπάρι ως παράδοση κατά της βασκανίας και του ματιάσματος το χάριζαν σε λεχώνες με νεογέννητα και μικρά παιδιά για να τα προστατεύει (ένα κομματάκι ήλιο, μία πέτρα με εγκλωβισμένο μέσα της το φως, όπως πίστευαν).

  • Το μωρό όσο και η μητέρα έπρεπε να φορούν μία ή και περισσότερες χάντρες που να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, για ανεπηρέαστη γαλουχία και ήρεμα βρέφη.
  • Σε γάμους η νύφη και οι ανύπαντρες παρθένες είχαν δεμένο σε καρπό ή σε αστράγαλο μια κεχριμπαρένια χάντρα για να μην τις ματιάσουνε.

Το κεχριμπάρι μέχρι και σήμερα πιστεύεται πως προστατεύει από την βασκανία, το μάτιασμα (το «μάτι»). Μαρτυρίες ανθρώπων που βρήκαν την λύση στο συχνό μάτιασμα ,αποκαλύπτουν πως με τον κεχριμπάρι, αισθάνθηκαν ανακουφισμένοι. Ότι οι συχνοί και «αγιάτρευτοι» πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν και η συνολική τους αίσθηση βελτιώθηκε. Επίσης σημειώνεται πως δεν είχαν καμία άσχημη επιρροή ακόμη και από άτομα που είχαν ξαναδεχθεί «μάτι». Μάλιστα πολλοί λένε πως το κολιέ ή η πέτρα τους, άλλαξε χρώμα και σκοτείνιασε.

Η βασκανία , το μάτιασμα και το» κακό Μάτι», θεωρητικά τουλάχιστον, είναι η αρνητική ενέργεια που δέχεται ένα άτομο από κάποιο άλλο ή όταν ένα άτομο τραβά (σαν να απορροφά) την δική σας ενέργεια με αποτέλεσμα την αίσθηση κόπωσης, τους πονοκεφάλους, την γκρίνια (δηλαδή τα γνωστά και ως «συμπτώματα» του ματιάσματος). Μία ακατέργαστη κεχριμπαρένια πέτρα, όπως προαναφέρθηκε μπορεί να σας κάνει να ηρεμήσετε, να σας γαληνεύσει και να απομακρύνει τις ενοχλήσεις από το «κακό μάτι». Όλα αυτά χάρη στην δύναμη που έχει μέσα της μέσα από τα εκατομμύρια χρόνια της δημιουργίας της. Από μόνη της η πέτρα είναι πηγή δύναμης ,ανεξήγητα, είναι σαν να γεμίζει ενέργεια όποιον την έχει στη κατοχή του.

Το μάτιασμα έχει να κάνει και με την πεποίθηση, «το πιστεύω», δηλαδή ένας άνθρωπος είναι επιρρεπής στο μάτιασμα, την γλωσσοφαγιά και την βασκανία εφόσον ασπάζεται την ύπαρξή τους. Με την ίδια λογική λειτουργεί και το ξεμάτιασμα, πρέπει να πιστεύεις ότι θα «πιάσει». Το κεχριμπάρι αντίθετα δεν σχετίζεται με την πίστη ότι λειτουργεί, διότι η αποτελεσματικότητα του είναι άμεση και έχει να κάνει με την επιστήμη ( επιστημονικά αποδεδειγμένη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. κτλ.) Ακόμη και σε άτομα τα οποία δεν πιστεύουν σε μάτιασμα, βασκανία και το » μάτι» ή την δύναμη του κεχριμπαριού, παρατηρείται, άμεσα το αίσθημα ανακούφισης και η αλλαγή στη διάθεση.


Bookmark the permalink.