Πόσο κάνει το κεχριμπάρι; Ποσο κοστίζει το γραμμάριο κεχριμπαρίου σημερα;

Κολιέ τιμή 85 €Συχνές ερωτήσεις: πόσο κάνει το κεχριμπάρι, ποσο κοστίζει το γραμμάριο; Η παγκοσμια αγορα απαντάει: η τιμή στα κοσμήματα από κεχριμπάρι τα τελευταία 5-7 χρόνια αυξήθηκε τουλάχιστον 4 φορές!

Η τιμή του κοσμήματος απο κεχριμπάρι εξαρτάται από:

  • το μέγεθος της πέτρας,
  • την ομορφιά της πέτρας,
  • από την τεχνολογική επεξεργασίας,
  • το δέσιμο: χρυσό, ασήμι

Αν σας προσφέρουν ένα φθηνό προϊόν από κεχριμπάρι, τότε πιθανότατα αυτό να είναι πρεσαριστό κεχριμπάρι, ή δεν είναι κεχριμπάρι.

Αρκετά χρόνια πριν, στη διεθνή έκθεση του κεχριμπαριού στο Γκντανσκ (Πολωνία), απατεώνες προσπάθησαν να πουλήσουν σε αφελείς ξένους 50 kg κοπάλ. Κοπάλ είναι ένας νεότερος συγγενής του κεχριμπαριού. Το κεχριμπάρι είναι 30 με 50 εκ. ετών, ενώ το κοπάλ – μόνο 5. Στην χρήση είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθεί από το πραγματικό κεχριμπάρι.

Τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά κεχριμπαριού στη Ρωσία;

Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του κεχριμπαριού έχει άμεση σχέση με τη πολιτική της Ρωσίας για τους φυσικούς πόρους καθώς και την αυξημένη ζήτηση.

Πρώτον, η παραγωγή του κεχριμπαριού είναι στα χέρια του κράτους, και το μόνο επίσημο κρατικό ανθρακωρυχείο – εργοστάσιο κεχριμπαριού στο Καλίνινγκραντ.
Το λατομείο του κεχριμπαριού έχει εξαντληθεί, και η τεχνολογία εξόρυξης από τα βαθύτερα στρώματα του εδάφους είναι δαπανηρή.
Στη κρατική επιχείριση άλλαξε η διοίκηση και τέθηκε αυστηρότερος έλεγχος. Γύρω από το εργοστάσιο υπάρχει φρουρά με Καλάσνικοφ, για να εξασφαλιστεί ότι ακόμη και μια μικρή πέτρα δεν θα «διαφύγει» από τις πύλες του εργοστασίου …
Το Κρατικό μονοπώλιο υπαγορεύει υψηλές τιμές, ενώ η Κίνα συνήψε συμφωνία για την αγορά του κεχριμπαριού για πολλά χρόνια. Και, πιστέψτε με, οι Κινέζοι δεν παζαρεύονται με τα χρήματα.

Ποσο κοστίζει το γραμμάριο κεχριμπαρίου σημερα;

Η τιμή του κεχριμπαριού στη Ρωσία

Για να μην υπάρχει λογοκρισία, σας παραθέτω μια φωτογραφία από τη ιστοσελίδα με κεχριμπάρι στη Ρωσία. Όπως μπορείτε να δείτε την τιμή ενός μικρού δακτυλίου 8 € / γρ.
Κεχριμπάρι τιμή Ρωσίας

 • Η μέση τιμή για κοσμήματα με πολύ ψιλό κομματάκι κεχριμπαριού είναι 5-6 ευρώ ανά γραμμάριο.
 • Προϊόντα με μεγαλύτερες πέτρες κοστίζουν 10 ευρώ ανά γραμμάριο.
 • Προϊόντα από κεχριμπάρι (κολιέ, κομπολόγια) με χάντρες 12-20 mm κοστίζουν 10-20 ευρώ ανά γραμμάριο, ανάλογα με το χρώμα του κεχριμπαριού.
 • Οι μεγάλες πέτρες αξίζουν μια περιουσία!

Το πιο ακριβό είδος από κεχριμπάρι Βαλτικής – το Βασιλικό Κεχριμπάρι – ματ χρώμα από το γαλακτώδες λευκό και το χρώμα του κρόκου έως και βαθύ κόκκινο-πορτοκαλί.
Πιστεύεται ότι αυτό το ματ αδιαφανές κεχριμπάρι είναι πιο αρχαίο.

Αν έχετε αγοράσει κεχριμπάρι με γαλακτώδες χρώμα (βασιλικό κεχριμπάρι) και το φοράτε το στον ήλιο, ετοιμαστείτε για το γεγονός, ότι με τα χρόνια η απόχρωση του θα σκουρύνει. Αυτό γίνεται επειδή το κεχριμπάρι «γερνάει», το ηλεκτρικό οξύ αντιδρά με το οξυγόνο και επιφέρει την αλλαγή στο χρώμα της πέτρας. Αλλα δεν χάνει την αξία του, γιατι γίνεται σαν «αντίκα».

ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! ΚΟΛΙΕ ΑΠΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΤΙΜΗ 85€ ΜΟΝΟ

Οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλότερες, και συζητήσιμες!

 

Bookmark the permalink.