Κεχριμπάρι για μωρό: Βίντεο

Κεχριμπάρι για μωρόΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: πως βοηθάει το κεχριμπάρι για μωρό, το κεχριμπάρι για τα δόντια;

Από την αρχαιότητα ήρθε σε μας μια παράδοση ότι το κεχριμπάρι προστατεύει από το κακό μάτι και τη θηλάζουσα και το μωρό.

  • Τα παλιά τα χρόνια στις χώρες της Βαλτικής στη κούνια του νεογέννητου έβαζαν μια μικρή πέτρα από κεχριμπάρι για να διώχνει τα κακά πνεύματα.
  • Είτε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά η λαϊκή παράδοση έλεγε, το παιδί ηρεμεί, αν του φορέσεις ένα κολιέ από κεχριμπάρι.
  • Όταν το βρέφος έβγαζε τα δόντια, στο παιδί έδιναν μια πέτρα κεχριμπαριού, την οποία πιπιλούσε
  • Το κεχριμπάρι περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες
  • Διαβάστε ακόμα:  το «κακό μάτι» και η δύναμη του κεχριμπαριού

Πώς να φροντίσει για κεχριμπαρένιες χάντρες για ένα μωρό;

 • Τα κεχριμπαρένια κολιέ ΔΕΝ τα βράζονται ή περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Μέσα σε κάθε πέτρα υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα, και όταν θερμαίνονται επεκτείνονται και χάντρα ραγίζει και σπάει.
  Μπορείτε απλά να το πλύνετε με συνηθισμένο πράσινο σαπούνι.
 • Το κεχριμπαρένιο κολιέ φοριέται κάτω από τα ρούχα του παιδιού, για να μη μπορεί να το τραβήξει. Είναι λίγες οι πιθανότητες ότι το παιδί θα κόψει το νήμα στο κολιέ, πρέπει ωστόσο να υπάρχει πάντα εποπτεία ενηλίκου.

Αν προτιμάτε μία πέτρα κατά την άποψή μου, είναι – η καλύτερη επιλογή. Το μέγεθος της πέτρας, έτσι ώστε το παιδί να μη μπορεί να το να καταπιεί ή να το βάλει στη μύτη, τα αυτιά, κλπ., θα πρέπει να είναι περίπου 3 x 5 cm η τιμή του οποίου είναι κοντά στα 40 – 50 €. Ίσως λίγο πιο ακριβά ή φθηνότερα, αυτό εξαρτάται από το μέγεθος της πέτρας.

Έχουμε ακόμα μερικά κεχριμπαρένια κολιέ για παιδιά, με χρώματα από το φωτεινό πορτοκαλί έως και γαλακτώδες απο 8 εως 15 γραμμάρια.

Κολιέ για μωρό απο το κεχριμπάρι Βαλτικής 13 γρ.

Κεχριμπάρι γι μωρό 13 γραμμάριαΤιμή 45 € (τιμή συζητήσιμη)

Κάντε παραγγελία τώρα

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το e-mail σας (απαραίτητα)

Θέμα

Μήνυμα

Στείλτε μας και δικό Σας βίντεο!

Bookmark the permalink.